Sök

H&M fortsätter att rensa – stänger två svenska butiker

H&MhandelKläder

Foto: Janerik Henriksson/TT.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Klädjätten bommar igen två H&M-butiker – och flaggar samtidigt för nya satsningar.

H&M fortsätter att rensa bland sina fysiska butiker, rapporterar nyhetssajten Market.

Under året kommer butiken i Gallerian i Centrala Stockholm att stänga. Beskedet kommer tätt inpå beslutet att även stänga butiken på handelsplatsen Hälla, Västerås, i maj.

Amanda Larsson är presskontakt för H&M Sverige.

"Både butiken på Hälla och butiken i Gallerian är gamla, där kundtrafiken påverkats av nya shoppingcenter och närliggande H&M-butiker med större sortiment”, säger hon till Market.

Samtidigt planerar H&M för nya satsningar på fysiska butiker.

”Under 2018 kommer vi att öppna två helt nya H&M-butiker, vi flyttar två för att få tillgång till bättre butikslokaler samt gör sex ombyggnationer för att kunna utöka vårt befintliga shoppingerbjudande”, säger Amanda Larsson till Market.

Vi har nyligen rapporterar att H&M stängt en klädbutik i centrala Stockholm, vid Drottninggatan/Mäster Samuelsgatan.

Det har varit kämpigt för klädjätten. Kvartalsrapporten visade minskad försäljning och H&M har kritiserats för att ha halkat efter digitalt.

Under förra veckan presenterade H&M siffror som visar att e-handeln tickar på och utgör 12,5 procent av den totala försäljningen.  

Det var samtidigt en självkritisk vd som talade under kapitalmarknadsdagen.

"Vi har inte förbättrat oss snabbt nog utan är kvar på samma nivå som för några år sedan när det gäller mode, kvalitet och hållbarhet”, sa Karl-Johan Persson.

 

Läs mer