Sök

Sörman: ”Våra Youtube-stjärnor kommer tjäna mer pengar”

SplayMTG

FOTO: Breakit

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Youtube-nätverket Splays vd och grundare Vigor Sörman ger tummen upp efter MTG:s nya jätteköp.

Den svenska mediekoncernen MTG har på kort tid seglat upp som en av de största ägarna av Youtube-nätverk. För knappt två veckor sedan blev MTG största ägare i svenska Splay och på måndagsmorgonen kom nyheten att man köper 51 procent av det holländska nätverket Zoomin i en affär som värderar hela bolaget till runt 800 miljoner kronor.

För Splays vd och grundare Vigor Sörman kom förvärvet av det holländska bolaget inte som någon överraskning.

”Jag har inte varit direkt inblandad i processen men har känt till att MTG tittat på bolaget”, säger Vigor Sörman.

Han ser flera fördelar med affären för Spalys del:

”Vi kommer att samarbeta med Zoomin och särskilt för våra globala stjärnor kommer det här vara positivt”, säger han.

Zoomin har en stor försäljningsorganisation med 15 olika kontor runt om i världen som Splay nu kommer att kunna utnyttja.

”Den trafiken som våra stjärnor genererar utanför Norden kommer de tjäna mer pengar på i fortsättningen”, säger Vigor Sörman.

Förra året gick Splay in i Tyskland och växer nu kraftigt på den marknaden.

”Det går riktigt bra där och de närmaste 12 månaderna kommer vi gå in på ytterligare två, tre stora europeiska marknader”, säger Vigor Sörman.

Han uppvaktades själv av en rad mediebolag och riskapitalfirmor under våren innan han till slut bestämde sig för att sälja ytterligare 42 procent av aktierna till MTG. Nu äger MTG totalt 81 procent av bolaget medan Vigor Sörman och hans personal har resten av aktierna.

”Det är ett väldigt hett segment just nu. Innan försäljningen hörde det av sig intresserade i princip varje vecka”, säger Vigor Sörman som inte vill avslöja prislappen på aktierna.

Läs mer